Data publicării: 20.08.2017     

Comunicat de presă

 În conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat, aprobată prin OMENCȘ nr. 5.070/31.08.2016, I.S.J. Mehedinți a organizat astăzi, 20.08.2017, la Colegiul Tehnic ”Decebal”, începând cu orele 12:00 tragerea la sorți și instruirea membrilor comisiilor din centrele de examen și centrele zonale de evalaure din cadrul examenului de Bacalaureat 2017.

Ședința a debutat cu tragerea la sorți electronică a membrilor comisiilor centrelor de examen și a centrelor zonale de evaluare, în prezența reprezentanților organizațiilor sindicale afiliate la federațiile sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, ai Federației Naționale a Asociaților de Părinți - Învățământ Preuniversitar și ai mass-mediei.

Doamna Inspector Școlar General Mirela Pintea-Enea a solicitat responsabilitate, profesionalism și rigurozitate  din partea cadrelor didactice nominalizate, prin tragere la sorți, în comisiile de concurs.

Conform calendarului examenului de bacalaureat național 2017, proba scrisă la limba și literatura română, se va desfășura luni, 21.08.2017, fiind urmată miercuri, 23 august, de proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării – va avea loc joi, 24 august 2017.

La nivelul judeţului Mehedinţi, pentru cei 548 de candidați înscriși,  au fost constituite două centre de examen la unitățile de învățământ: Colegiul Național Pedagogic ”Șt. Odobleja” și Colegiul Tehnic ”Decebal”. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

De asemenea, reamintim faptul că nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Menționăm că și anul acesta, lucrările scrise de la examenul de Bacalaureat ale elevilor mehedințeni urmează să fie corectate într-un alt județ iar profesorii evaluatori din centrul zonal de evaluare constituit la Școala Gimnazială ”Dimitrie Grecescu”, urmează să evalueze, la rândul lor, lucrări venite din alt județ.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe vineri, 25 august, și continuă luni, 28 august. Evaluarea competenţelor digitale se va derula în zilele de 29 și 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfășoare în zilele de 30 și 31 august.

În data de 1 septembrie vor fi afișate primele rezultate (până la orele 16:00) iar eventualele contestații vor fi depuse între orele 16:00-20:00. Acestea vor fi soluționate în intervalul 2-5 septembrie, urmând ca afișarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 6 septembrie 2017.

Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți urează succes tuturor candidaților înscriși la examenul de Bacalaureat și mulțumește cadrelor didactice pentru participarea la organizarea și desfășurarea acestei sesiuni de bacalaureat.

BIROUL DE COMUNICARE

DSC03892

DSC03882

DSC03886

DSC03890