Data publicării: 29.11.2017

Comunicat de presă

Având în vedere afirmaţiile doamnei deputat Alina Teiș apărute în spaţiul public, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi aduce la cunoştinţă următoarele:
În urma acțiunilor de control ale Ministerului Educației Naționale din septembrie 2015 și aprilie 2016, la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți nu s-a înregistrat nici un raport/act/adresă care să constate gravele afirmații făcute de doamna deputat Alina Teiș, precum: ”Se confirmă că au fost numiți în funcții de conducere cadre didactice care nu întruneau condițiile prevăzute de lege” sau ”Se confirmă că unele documente existente la dosarul de înscriere la concursul pentru ocuparea funcției de Inspector Școlar General, nu sunt susținute de documente. Corpul de Control nu are competența pentru a se pronunța asupra originalității unor articole științifice depuse la dosar de ISG Mirela Pintea-Enea”.
În calitate de Inspector Şcolar General al I.Ş.J. Mehedinţi, doamna profesor Mirela Pintea-Enea a coordonat concursurile de ocupare a funcţiilor vacante de director/director adjunct, în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Mehedinţi. Numirile în funcţiile de conducere (director/director adjunct) s-au realizat în conformitate cu OMENCȘ nr. 5080/31.08.2016 și OMEN nr. 3969/30.05.2017, modificat prin OMEN nr. 4068/15.06.2017, în urma validării dosarelor de înscriere şi a rezultatelor obținute de către candidați.
La proba scrisă din data de 12.10.2016, la concursul de directori s-au înregistrat erori în procesul de evaluare a foilor de răspuns la testul grilă, situație remediată în timpul probelor de concurs astfel încât să nu afecteze rezultatele finale ale candidaților. Concursul de directori desfășurat în județul Mehedinți a fost monitorizat pe întreaga perioadă de reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale.
Facem precizarea că Prefectul judeţului Mehedinţi a chemat în judecată I.S.J. Mehedinți pentru anularea actului administrativ cu caracter individual ”Decizia nr. 1074/21.12.2016” emisă de inspector școlar general Mirela Pintea-Enea, privind numirea domnului Florescu Daniel Constantin în funcția de director la Școala Gimnazială ”Constantin Trușcă” Pătulele, acțiune respinsă în instanță ca fiind ”inadmisibilă”.
În conformitate cu OMEN nr. 5557/07.10.2011, cu modificările și completările ulterioare, dosarele de înscriere ale candidaților la concursul pentru ocuparea funcției de Inspector Școlar General la I.S.J. Mehedinți au fost depuse la inspectorul școlar pentru managementul resurselor umane, au fost înregistrate și nu au fost consemnate motive de respingere. Dosarele candidaților au fost vizate de consilierul juridic din cadrul I.S.J. Mehedinți și au fost depuse la Direcția generală management, resurse umane și rețea școlară din cadrul Ministerului Educației Naționale.
Inspectorul Școlar General Mirela Pintea-Enea este cadru didactic titular în învățământul preuniversitar de stat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată din anul 2007. Urmare a detașării / numirii doamnei profesor Mirela Pintea-Enea la I.S.J. Mehedinți, catedra pe care este titulară a fost rezervată. Conform art. 16, alin. (1) din Codul Muncii, obligaţia încheierii contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului.
Inspectoratul Școlar Județean Mehedinţi a accesat proiecte cu fonduri structurale astfel încât toate persoanele implicate în implementarea activităţilor au fost remunerate în urma îndeplinirii responsabilităţilor asumate prin contracte individuale de muncă.
Între Inspectoratul Școlar Județean Mehedinţi şi autorităţile administraţei publice locale şi judeţene există o permanentă colaborare interinstituţională.
În ceea ce priveşte fundamentarea cifrei de şcolarizare şi acordarea avizului conform privind reţeaua şcolară pentru anul școlar 2017-2018, acesta s-a realizat în conformitate cu OMENCȘ nr. 5777/22.11.2016.
Regretăm faptul că doamna profesor Alina Teiș nu a solicitat un punct de vedere oficial de la reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mehedinţi față de aspectele pe care le-a prezentat în spațiul public într-o manieră tendențioasă, nedocumentată, care aduce prejudicii de imagine nejustificate instituției noastre.

BIROUL DE COMUNICARE AL I.Ș.J. MEHEDINȚI