Mehedinți, gazdă a Consfătuirii naționale a inspectorilor școlari pentru proiecte educaționale

În perioada 17-19 septembrie, în judeţul Mehedinţi, se desfăşoară consfătuirea inspectorilor şcolari pentru proiecte educaţionale. Peste 40 de inspectori de specialitate din toate județele țării s-au întâlnit la Drobeta-Turnu-Severin pentru a analiza situația atragerii de fonduri europene în școlile românești și impactul pe care îl au asupra comunităților educative diverse proiecte şi competiţii precum „Şcoala europeană”, „Made for Europe”, „Tinerii dezbat”, „Europa, casa noastră”, „Lider european”, „Şcoala după şcoală” sau „Şcoli-ambasador ale Parlamentului European”.

Importanța acestor consfături a fost confirmată și în cadrul deschiderii oficiale, găzduită de Prefectura Județului Mehedinți și la care au luat cuvântul secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației, Petru Andrea, Merima Petrovici, director Unitatea de Implementare a proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale, Marinica Stoian, inspector general MEN, Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghia, Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, și Inspectorul Școlar General, Alin Tomoescu.

În cadrul acestor întâlniri, speciliștii în atragerea fondurilor structurale analizează rezultatele muncii lor din anii precedenți şi fac propuneri de ameliorare în anul şcolar 2018-2019, exemplele de bună practică fiind, în acest sens, o activitate extrem de constructivă.

De asemenea, se prezintă propunerile de acţiuni pentru promovarea dimensiunii europene a educaţiei, în contextul noului regulament Erasmus și al asumării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru 2019.

Bucuroși de onoarea de a fi amfitrioni ai unui astfel de eveniment, reprezentanții autorităților locale i-au asigurat pe cei prezenți de tot sprijinul pe care îl pot oferi, nu doar în organizarea consfăturilor, ci în tot ceea ce privește activitatea Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.

Consfătuirea națională a inspectorilor pentru proiecte educaționale constituie și o șansă de promovare culturală, istorică și geografică a județului Mehedinți, una dintre speranțele exprimate în timpul festivităţii de deschidere fiind ca măcar o parte dintre invitați să revină pe meleagurile noastre, în calitate de turiști.

                                                                     Inspector școlar,

                                                                     prof. Daniela Pîrvan

 

20180917 151017 001

 

20180917 1518112