25.06.2020

Comunicat de presă

Ultima probă a examenului de Bacalaureat

 

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării. La această probă, s-au înscris 109 candidați pentru Fizică, 860 de candidați pentru Biologie, 54 de candidați pentru Chimie, 466 de candidați pentru Geografie, 332 de candidați pentru Logică, 13 candidați pentru Psihologie, 13 candidați pentru Economie, 1 candidat pentru Filozofie, 35 de candidați pentru Sociologie și 41 de candidați pentru Informatică, în total 2094 de candidați.

Au fost prezenți 1930 candidați, iar 164 nu s-au prezentat la examen. Un candidat se este izolat la domiciliu și va susține examenul în etapa specială. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 6 candidați.

La nivelul județului Mehedinți s-au înregistrat 6 cazuri speciale: 3 candidați au solicitat mărirea timpului de lucru cu o oră, iar 3 candidați au solicitat dictarea conținutului către un profesor asistent.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba la alegere vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie.

Inspector școlar,

prof. Mariana Gabi Dumitrașcu

purtător de cuvânt al I.S.J. Mehedinți