03.10.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

 Aplicarea Ordinului comun - Ministerul Educației (5.338/01.10.2021) și Ministerul Sănătății (1.082/01.10.2021) - pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică   

     Principala reglementare din Ordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei nr. 1082/5338 din 01.10.2021 prevede actualizarea scenariului de funcționare al unității de învățământ pe parcursul anului școlar în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ.

    Cele două scenarii, care erau până acum constituite în jurul pragului de infectare de 6/1000 de locuitori , se transformă, potrivit ordinului comun, în următoarele situații:

Scenariul 1

     Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate într-o grupă/clasă/unitate de învățământ.

            - Scenariul 1- o unitate de învățământ în care niciun elev nu este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, deci nicio grupă/clasa  nu este în sistem online

Scenariul 2

     Participarea zilnică în sistem online a elevilor, cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2  într-o grupă/clasă /unitate de învățământ, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/clasei/unității de învățământ.

  • Scenariul 2 - dacă într-o unitate de învățământ, chiar și un singur elev este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, deci o grupă/ clasă se află în sistem online. Elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică
  • Scenariul 2- unitățile de învățământ în care numarul claselor care se afla în sistem online este mai mai mic decat 50% din totalul grupelor/claselor  din unitatea de învățământElevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică.
  • Scenariul 2 -in cazul în care50% din numărul total de grupe/clase din unitatea de învățământîși desfășoară activitatea în sistem online, întreaga unitatea de învățământ va avea cursurile suspendate pentru o perioada de 14 zile

    Măsura suspendării cursurilor la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea C.J.S.U. Mehedinți, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul I.S.J. Mehedinți și al  D.S.P. Mehedinți

    Precizări privind reluarea cursurilor suspendate în situația în care numărul grupelor/claselor în sistem online  este mai mic decat 50% din totalul grupelor/claselor unității de învățământ:

  • Cursurile suspendate se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore.
  • Elevii care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora. 
  • Elevii claselor VII- XII/XIII, vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și elevii care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv,  pot continua cursurile cu prezența fizică. 

           Unitățile de învățământ urmăresc zilnic noile cazuri de infectare confirmate si păstrează legătura cu D.S.P. Mehedinți și I.S.J. Mehedinți în vederea efectuării anchetelor epidemiologice și a stabilirii măsurilor necesare de prevenire a infectărilor. 

Mariana Băloi- purtător de cuvânt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinți

Astăzi, 17 august, Examenul național de Bacalaureat 2021 (sesiunea august-septembrie) a continuat cu proba obligatorie a profilului la Matematică sau Istorie. 

La a doua probă au fost înscriși 516 candidați, din care 94 au absentat.

Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și specializării, este programată miercuri, 18 august. 

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august (până la ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

BIROUL DE COMUNICARE

Astăzi, 16 august, Examenul național de Bacalaureat 2021 (sesiunea august-septembrie) a debutat cu proba la Limba și literatura română.

La această probă au fost înscriși în județul Mehedinți 354 de candidați, din care au absentat 71.

Marți, 17 august, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și specializării, este programată miercuri, 18 august. 

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august (până la ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

BIROUL DE COMUNICARE

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Astăzi, 05 iulie, s-au afișat rezultatele inițiale la  Examenul național de Bacalaureat 2021 (sesiunea iunie-iulie) pe site-ul dedicat, http://bacalaureat.edu.ro/.  La nivelul județului Mehedinți, înainte de contestații, promovabilitatea este de 55,91% dintr-un  procent de prezență de 92, 41%.

Contestațiile pot fi depuse/transmise azi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

  

BIROUL DE COMUNICARE

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Astăzi, 09 iulie, s-au afișat rezultatele finale la  Examenul național de Bacalaureat 2021 (sesiunea iunie-iulie) pe site-ul dedicat, http://bacalaureat.edu.ro/.

La nivelul județului Mehedinți, după contestații, rata de promovare este de 57,68%, în creștere față de rezultatele inițiale, unde promovabilitatea se ridica la 55,91%.

Doi candidați din județul nostru au obținut media generală 10.

 

 

BIROUL DE COMUNICARE

COMUNICAT DE PRESĂ

    Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a / sesiunea 2021- sinteza rezultatelor înregistrate după soluționarea contestațiilor

            Ministerul Educației a publicat astăzi, 4 iulie, pe site- ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute dupa soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 - 25 iunie 2021),

           În urma reevaluarii lucrarilor contestate, numărul candidatilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 69,63% (878 de candidați din 1261 elevi prezenți), in creștere față de rezultatele ințiale (69,50%), Un candidat are media generală 10 (zece),

           La proba de  Limba și literatura română , 1201 de candidați (80,6%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci),iar dintre aceștia,  2 (doi) candidați au obținut nota 10.

           La Matematică, 753 de candidați (59,7) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 14 candidați au obținut nota 10,

           Au fost depuse 90 de contestații, la  Limba și literatura română – 47 și la matematică -43.

            Rata de participare a fost de 89,24%: 1261 de candidați prezenți ( dintr-un  total de 1413 de absolvenți înscriși), Nu au fost elevi eliminați,

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial, Media de admitere  constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderata între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%),

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolventii clasei a VIII-a  și de către părinții acestora , asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula in perioada 16- 22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat pe 24 iulie.

             

                                                 BIROUL DE COMUNICARE