30.06.2020

Comunicat de presă

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020

Rata de promovare (înainte de contestaÈ›ii) înregistrată de absolvenÈ›ii studiilor liceale care au susÈ›inut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, în judeÈ›ul MehedinÈ›i, din promoÈ›ia curentă, este de 60,30%.

ÃŽn sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1033 de candidaÈ›i, dintr-un total de 2163 candidaÈ›i prezenÈ›i. Dintre aceÈ™tia, 916 candidaÈ›i sunt din promoÈ›ia curentă, iar 117 de candidaÈ›i sunt din promoÈ›iile anterioare. Precizăm că 218 candidaÈ›i au absentat, iar 16 candidaÈ›i au fost eliminaÈ›i pentru fraudă sau tentativă de fraudă. AceÈ™tia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naÈ›ional de Bacalaureat.

2 candidați au obținut media 10;

23 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

50 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

44 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

ÃŽn conformitate cu prevederile art. 5 È™i ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecÈ›ia persoanelor fizice în ceea ce priveÈ™te prelucrarea datelor cu caracter personal È™i privind libera circulaÈ›ie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecÈ›ia datelor - RGPD), precum È™i cu solicitarea Autorității NaÈ›ionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul EducaÈ›iei È™i Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui È™i a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Inspector școlar,

prof. Mariana Gabi Dumitrașcu

purtător de cuvânt al I.S.J. Mehedinți