Prin urmare, astăzi, 7 octombrie, în conformitate cu datele transmise de Inspectoratul Școlar al Județului Mehedinți , se înregistrează următoarea situație dintr-un total de 198 de unități de învățământ(P.J. și structuri):
 
- 174 de unități de învățământ în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară
- 20  de unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
- 4 unități de învățământ în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Trei unități școlare de pe raza UAT Cujmir(din cauza incidenței) și Gradinița cu PP nr. 3 Drobeta Turnu Severin(din cauza infrastucturii).
Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică (comunicată în data de 5 octombrie), de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. 
Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
 
 
Biroul de comunicare
I.S.J. Mehedinți