IN ATENŢIA CANDIDAŢILOR


Proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2024 se va desfășura în

Centrul de examen nr.2: Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja” Drobeta-Turnu Severin în următoarele locații


 LOCAȚIA: COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „ȘTEFAN ODOBLEJA” DROBETA-TURNU SEVERIN
- SĂLILE 1 -19
 LOCAȚIA: COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE ȚIȚEICA” DROBETA-TURNU SEVERIN

- SĂLILE 20-28

 

  • Accesul candidaţilor în centrele de concurs este permis până la ora 8.00, pe baza buletin/carte de identitate/ carte de identitate provizorie, paşaport, sau, în mod excepţional pe baza permisului de conducere sau a cărţii de alegător.
  • Proba scrisă va începe la ora 9.00.
  • După primirea subiectelor de către candidaţi durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore.
  • Candidații care renunță din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații, și pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.
  • Candidații au obligația de a redacta lucrarea scrisă pe foile tipizate, în chenar, cu cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot realiza și cu creion negru.
  • Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate șterge. Candidații care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele cu o linie oblică.
  • Pe foaia tipizată, candidaţii completează, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, identică cu cea înscrisă pe subiectul primit.
  • Înscrierea numelui candidaţilor sau a altor nume proprii (inclusiv denumiri de unităţi de învăţământ) care nu au legătură cu cerinţele subiectului în afara spaţiului care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive pe foile de concurs, destinate lucrărilor scrise, determină anularea lucrărilor scrise.
  • Candidații și profesorii asistenți nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive/mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, precum și alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea concursului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate. Candidații pot avea dicționare pentru disciplinele latină sau greacă veche (elină) și planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, poștă”. Materialele și/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de concurs.  Candidaţii, care în timpul desfăşurării probei scrise sunt surprinşi copiind, transmițând soluții cu privire la subiecte sau având asupra lor  materiale  nepermise,  din  categoria celor menționate anterior sau compatibile cu acelea, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistați, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Candidaților eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă li se aplică prevederile art. 73 alin. (4) din Metodologia-cadru aprobată prin Ordinul ministrului educației nr.  6877/2023
  • Candidații eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2024-2025.  Candidaţii nu au dreptul de a părăsi sălile de concurs având asupra lor subiecte de concurs, foi tipizate sau ciorne.

LISTA CANDIDAȚILOR ÎNSCRIȘI PENTRU SUSȚINEREA PROBEI SCRISE

 

Repartiție pe săli  

 

 

Subiecte si bareme