Data publicării: 02.08.2017     

 Comunicat de presă

Conform Calendarului organizării și desfășurării concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, luni, 31 iulie 2017, a avut loc validarea rezultatelor finale obținute de candidații înscriși la concurs.

În județul Mehedinți, pentru cele 51 funcții vacante de director și 9 de director adjunct din unitățile de învățământ din județul Mehedinți, au fost înregistrate 74 de candidaturi (56 pentru funcții de director și 18 pentru funcții de directori adjuncți; în total 62 de candidați).

La susținerea probei scrise, au participat 59 de candidați, au fost admiși 46 candidați, au fost respinși 13 iar 3 persoane nu s-au prezentat. În cadrul celei de-a doua probe, de evaluare Curriculum vitae, au fost admiși 58 de candidați, 4 fiind respinși.

La ultima probă, interviu în fața comisiei de concurs, s-au înregistrat următoarele rezultate: s-au prezentat 57 de candidați, au fost admise 65 de candidaturi, fiind respinse 5.

Astfel, în urma desfășurării concursului, 36 de cadre didactice au promovat examenul (27 pentru funcția de director și  9 pentru funcția de director adjunct). De asemenea, îndeplinind criteriul de punctaj la toate cele 3 probe, 7 candidați au fost admiși, dar au avut contracandidați cu punctaj mai mare care au fost declarați, conform metodologiei, promovați pe posturile respective.

De asemenea, sunt 11 posturi de director scoase la concurs pe care nu a promovat niciunul dintre candidații înscriși și 15 posturi de director pentru ocuparea cărora nu s-a înscris nici un candidat.

Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți mulțumește tuturor persoanelor implicate în organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct și urează mult succes tuturor celor care au promovatat concursulul, urmând ca în perioada 21-23 august 2017 să fie emise deciziile de numire în funcție începând cu 1 septembrie 2017 (prin concurs sau prin detașare în interesul învățământului).

BIROUL DE COMUNICARE