Descarca

Comunicat de presă

 

În data de 20.12.2018, începând cu ora 10.00, în sala de şedinţe a Colegiului Tehnic "Decebal" din Drobeta Turnu Severin, a avut loc şedinţa cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Mehedinţi, prilejuită de încheierea cursurilor odată cu vacanţa de iarnă a anului şcolar 2018-2019.

În debutul şedinţei, dat fiind apropierea sărbătorilor de iarnă, Corul Episcopiei Severinului si Strehaiei au desfăşurat un program de colinde tradiţionale. În continuare, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi au fost transmise către cadrele didactice din învăţământul preuniversitar mehedinţean sincere felicitări pentru activitatea depusă la catedră.

De asemenea, doamna inspector şcolar general, prof. dr. Mirela Pintea Enea a punctat toate aspectele necesare pentru finalizarea în bune condiţii a cursurilor şi asigurarea continuităţii în unităţile de învăţământ pe perioada vacanţei şcolare, transmițând unităților școlare nevoia de o atentă aplecare a cadrelor didactice din școli pentru creșterea performanței și a rezultatelor la învățământ, dat fiind obiectivul asumat al Inspectoratului Județean Mehedinți de a realiza o creștere constantă a notelor obținute la examenele naționale.

În încheiere, doamna inspector şcolar general a felicitat unitățile școlare cu performanțe deosebite la fazele naționale și internaționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare și a înmânat diplome de excelență conducătorilor unităților care au contribuit la creșterea prestigiului învățământului mehedințean și tot prin reprezentanții unităților școlare a transmis diplome de merit elevilor care au obținut premii la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare în anul 2017-2018 și diplome de excelență cadrelor didactice coordonatoare.

 La Multi Ani!

BIROUL DE PRESĂ ISJ MEHEDINTI

 

IMG 20181220 WA0015

IMG 20181220 154246

IMG 20181220 154101

Comunicat de presă

 

Marți, 19.06.2018, s-au afișat la sediile unităților de învățământ și pe site-ul evaluare.edu.ro, rezultatele la Evaluarea Națională pentru elevii absolvenți ai clasei a VIII-a. Rata de participare a fost de 89,1 %, la  cele două probe scrise fiind prezenți un număr de 1747 elevi.

Astfel, raportat la numărul celor prezenți, procentul elevilor care au obținut note mai mari de 5 la Evaluarea Națională este de 65,31 %.

            Conform calendarului de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, anexă la OMEN nr. 4793/2017, după etapa de soluționare a contestațiilor (20-22 iunie 2018), în data de 23 iunie 2018 va avea loc  afișarea rezultatelor finale.

            Menționăm faptul că media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80 %, și media generală de absolvire a claselor a V-a –a VIII-a, care are o pondere de 20 % în calculul mediei de admitere.

BIROUL DE COMUNICARE

Data publicării: 26.02.2018      

Comunicat de presă

Astăzi, 26.02.2018, în două unități de învățământ din județul Mehedinți (Școala Primară Pădina Mare și Școala Gimnazială Eibenthal) cursurile au fost suspendate datorită intensificărilor de vânt și a stratului consistent de zăpadă existent pe carosabil.

Având în vedere aceste condiții meteorologice nefavorabile și avertizările de temperaturi scăzute, transmise de A.N.M., în vederea asigurării siguranței elevilor și a personalului didactic și nedidactic, 17 unități de învățământ din județul Mehedinți (Școala Gimnazială Ilovăț, Școala Gimnazială Gruia, Liceul Teoretic ”Gh. Ionescu Șișești” Șișești, Școala Gimnazială Bâlvănești, Școala Gimnazială Eibenthal, Școala Gimnazială Breznița Motru, Școala Gimnazială Bîcleș,  Școala  Gimnazială Podeni, Școala Gimnazială Dumbrava de Jos, Școala Gimnazială ”Gh. Enescu” Tâmna, Școala Gimnazială Jiana, Școala Gimnazială Livezile, Școala Gimnazială ”C-tin Rădulescu Motru” Butoiești, Școala Gimnazială Oprișor, Școala Gimnazială Voloiac, Școala Gimnazială Greci și Școala Primară Șiroca) au solicitat aprobarea suspendării cursurilor pentru ziua de 27.02.2018.

 Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți va monitoriza cu atenție situația unităților de învățământ din județ  pentru a decide, cu operativitate, în funcție de situația vremii, asupra eventualelor măsuri de suspendare a cursurilor.

            În conformitate cu art. 9, alin. (5) din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin OMENCȘ nr. 5079/2016 și modificat prin OMEN nr. 3027/2018, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, stabilite de C.A. al unităților de învățământ și comunicate instituției care a aprobat suspendarea cursurilor.

BIROUL DE COMUNICARE

Data publicării: 28.02.2018    

 Comunicat de presă

Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, a stratului consistent de zăpadă existent pe carosabil și în urma consultărilor cu reprezentanții autorităților publice locale, mâine, 1 martie 2018, un număr de 5 unități de învățământ (Școala Gimnazială Greci, Școala Gimnazială Breznița Motru, Școala Gimnazială Butoiești, Școala Gimnazială Cireșu și Liceul Teoretic ”Gh. Ionescu Șișești” Șișești) vor avea cursurile suspendate.

Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți va monitoriza, în continuare, cu atenție, situația unităților de învățământ din județ  pentru a decide, cu operativitate, în funcție de situația vremii, asupra eventualelor măsuri de ce impun.

            În conformitate cu art. 9, alin. (5) din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin OMENCȘ nr. 5079/2016 și modificat prin OMEN nr. 3027/2018, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, stabilite de C.A. al unităților de învățământ și comunicate instituției care a aprobat suspendarea cursurilor.

BIROUL DE COMUNICARE

Data publicării: 25.02.2018     

Comunicat de presă

Mâine, 26.02.2018, în unitățile de învățământ din județul Mehedinți activitatea instructiv-educativă se va desfășură conform programului normal, în condiții de iarnă.

Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți va monitoriza cu atenție evoluția condițiilor meteorologice și demersurile întreprinse de către unitățile de învățământ în vederea asigurării condițiilor optime participării elevilor la cursuri  pentru a decide, cu operativitate, în funcție de situația vremii, asupra măsurilor punctuale ce se impun.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți a solicit conducerii fiecărei unități de învățământ să comunice, în cel mai scurt timp, orice situație specială cu care se confruntă.

BIROUL DE COMUNICARE