Comunicat de presă

 

Marți, 19.06.2018, s-au afișat la sediile unităților de învățământ și pe site-ul evaluare.edu.ro, rezultatele la Evaluarea Națională pentru elevii absolvenți ai clasei a VIII-a. Rata de participare a fost de 89,1 %, la  cele două probe scrise fiind prezenți un număr de 1747 elevi.

Astfel, raportat la numărul celor prezenți, procentul elevilor care au obținut note mai mari de 5 la Evaluarea Națională este de 65,31 %.

            Conform calendarului de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, anexă la OMEN nr. 4793/2017, după etapa de soluționare a contestațiilor (20-22 iunie 2018), în data de 23 iunie 2018 va avea loc  afișarea rezultatelor finale.

            Menționăm faptul că media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80 %, și media generală de absolvire a claselor a V-a –a VIII-a, care are o pondere de 20 % în calculul mediei de admitere.

BIROUL DE COMUNICARE